Een Holistische Benadering voor Multidomein Data Managemen

Stibo Systems‘ MDM-oplossing is ontworpen om een breed scala aan master data management behoeften aan te pakken. Het biedt een holistisch overzicht van de data assets van een organisatie, en enkele van de belangrijkste kenmerken zijn:

  1. Multidomain MDM: Stibo Systems’ MDM-oplossing behandelt verschillende soorten master data, zoals klantgegevens, productgegevens, leveranciersgegevens, assetgegevens, locatiegegevens en referentiegegevens. Door het beheer van meerdere datadomeinen helpt het bedrijven hun MDM-toepassingen uit te breiden naar meer dan slechts één domein, zoals klant- of productdata​​.
  2. Single Source of Truth: De MDM-oplossing consolideert data van verschillende bronnen, waardoor een ‘single record of truth’ ontstaat die gebruikt kan worden in diverse bedrijfssystemen en processen. Deze geünificeerde dataweergave kan worden gebruikt om besluitvorming te sturen, operationele efficiëntie te verhogen en klantbelevingen te verbeteren​.
  3. Cloud-Native SaaS of On-Premises Oplossing: De oplossing kan zowel als cloud-native Software as a Service (SaaS) of als een on-premises oplossing worden ingezet, waardoor bedrijven de flexibiliteit hebben om het model te kiezen dat het beste aansluit bij hun behoeften en voorkeuren​​.
  4. Datakwaliteit en Governance: Stibo Systems’ MDM-oplossing zorgt voor datakwaliteit en governance, wat operationele efficiëntie en wendbaarheid kan vergroten, en innovatie en groei kan stimuleren​.
  5. Delen van Data: De MDM-oplossing maakt synchronisatie en syndicatie van master data mogelijk over meerdere domeinen en ecosystemen, waardoor samenwerking wordt verbeterd, digitale transformatie wordt versneld en klantbelevingen worden verbeterd​​.
  6. Ondersteuning en Training Gericht op Mensen: Stibo Systems biedt ondersteuning die gericht is op mensen en heeft een MDM Academy, die hoogwaardige training en educatie biedt op basis van praktijkvoorbeelden. Dit helpt gebruikers om het maximale uit hun investering in de MDM-oplossing te halen​​.

Vanuit het oogpunt van de klant is de Stibo Systems MDM-oplossing geprezen vanwege zijn vermogen om klantgegevens te centraliseren, waardoor bedrijven sneller kunnen reageren en zich kunnen richten op het leveren van meer waarde aan hun klanten​1​.

Stibo Systems’ MDM-oplossing is geschikt voor bedrijven die hun master data over verschillende domeinen willen beheren en hier waarde uit willen halen. De flexibiliteit qua implementatie, de focus op datakwaliteit en governance, en de uitgebreide ondersteuning en training maken het tot een uitgebreide oplossing voor de MDM-behoeften van bedrijven.

Meer weten?

Hans Heutink

Hans Heutink is partner bij Squadra MDM Factory. Mocht je meer willen weten over Squadra en haar oplossingen rondom PIM of MDM neem dan contact met Hans op.